0541 511904 | Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 15:00 uur info@perteon.nl

Ik ben orthesegebruiker

Ik ben orthesegebruiker

Is een orthese een goede oplossing voor mij?

Zitten is topsport en voor veel mensen te zwaar om langdurig vol te houden. Veel mensen worden letterlijk moe van het zitten. Dit komt meestal doordat de juiste ondersteuning en drukverdeling in uw stoel ontbreekt. Dat kan weer leiden tot pijnklachten, decubitus en/of een verhoogde spierspanning. Allemaal zaken waar u niet op zit te wachten en die het zitten tot een last maken.
Of een orthese inderdaad voor u een oplossing kan zijn wordt in samenspraak tussen u, uw zorgprofessional, de adviseur van uw hulpmiddelenleverancier en de expert van Perteon besloten. De expert van Perteon zal met grote vakbekwaamheid vervolgens deze oplossing ook waarmaken.

hoe verloopt het proces om een orthese te krijgen?

01.

Aanvraag

Bij de gemeente (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) dan wel bij het zorgkantoor (Wet Langdurige Zorg) wordt een aanvraag ingediend voor de verstrekking van een orthese. Na een positief besluit zal uw hulpmiddelenleveranciers hierover worden geïnformeerd.

Perteon werkt samen met alle hulpmiddelenleveranciers in Nederland. Zij zullen contact zoeken met Perteon om een simulatie in te plannen waarbij alle gewenste betrokkenen aanwezig zijn. Een afspraak met een Perteon orthese expert kan altijd op korte termijn gepland worden.

02.

Zitsimulatie

De Perteon expert zal met u én de betrokken professionals de huidige situatie bekijken om een goed beeld te krijgen van de omstandigheden en de verwachtingen. Vervolgens mag u plaatsnemen op onze zitsimulatiestoel. De houding, correctie en ondersteuning die u in de simulator ervaart zult u straks identiek ervaren in de orthese. Een belangrijk moment dus om goed de tijd voor te nemen! Als met de simulatie het juiste resultaat bereikt is, wordt dit gedigitaliseerd. Deze digitale informatie wordt verstuurd naar de productielocatie van Perteon in Oldenzaal.

03.

Productie

Perteon bezit een eigen productiefaciliteit. Dat houdt in dat naast het frezen, coaten en spuiten van de orthesen, een groot deel van de producten bij Perteon worden geproduceerd! De productie van de orthese duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Daarna is de orthese gebruiksklaar!

04.

Aflevering

De Perteon expert komt de orthese persoonlijk bij u afleveren.

05.

Evaluatie

Tussen de twee en zes weken na de levering neemt de Perteon expert weer contact met u op om te horen of de orthese aan de verwachtingen en de oorspronkelijke bedoeling voldoet. Wij leveren een goede zit- of ligsituatie en schromen dus niet om het traject opnieuw te doorlopen als het resultaat toch niet voldoet aan uw en onze hoge verwachtingen.

Deze evaluatie wordt toegevoegd aan het dossier.

Perteon biedt een breed portfolio van orthesen en adaptaties. Klik op de afbeeldingen hieronder om een kijkje te nemen in onze ‘digitale showroom’.

Orthesen

Adaptaties

 

Direct contact