0541 511904 | Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 15:00 uur info@perteon.nl

Ik ben zorgprofessional

Ik ben zorgprofessional

In uw dagelijkse praktijk zult u regelmatig mensen tegenkomen die problemen met zitten hebben. Dat kan zich uiten in pijnklachten, decubitus, houdingsproblemen, hoge tonus en/of onvoldoende energie om het zitten vol te houden. Als dat zich in een lichte mate voordoet is dat soms op te lossen met een pelotte of een andere kleine aanpassing. Als er echter veel aanpassingen nodig zijn is het zeker een overweging om te kiezen voor een Perteon zitorthese. Dit is uiteindelijk vaak een goedkopere oplossing dan het vele malen aanpassen van de rolstoel. Door in één keer een optimale oplossing te kiezen is het ook minder belastend voor de gebruiker. Minder vaak (aan)passen en een beter resultaat. Ook voor u is de tijdsinvestering minder groot zodat u uw tijd ook efficiënt kunt gebruiken. Of een orthese inderdaad voor u een oplossing kan zijn wordt in samenspraak tussen u, uw zorgprofessional, de adviseur van uw hulpmiddelenleverancier en de expert van Perteon besloten. De expert van Perteon zal met grote vakbekwaamheid vervolgens deze oplossing ook waarmaken.

De Perteon pijlers

Efficiënt & effectief

Tijdens de zitsimulatie zorgt Perteon expert met de zitsimulatiestoel voor de optimale drukverdeling op het lichaam bij de gekozen houding. Dit is precies de reden dat Perteon de orthese niet achteraf aanpast aan nieuwe inzichten. Elke wijziging heeft namelijk (negatieve) invloed op deze optimale drukverdeling. Lokaal zal de druk op het lichaam toenemen. Hoeveel en waar precies is echter onbeheersbaar.
Mocht het resultaat onverhoopt dus niet voldoen aan de oorspronkelijke verwachting, dan zal Perteon zonder meerkosten de simulatie van voor af aan opnieuw doorlopen.
De vakbekwaamheid van de Perteon expert concentreert zich op de simulatie en niet op een achteraf aanpassing van een product.

Wat u ziet, krijgt u ook

De situatie die bij de simulatie wordt bereikt is exact gelijk aan de situatie met de uiteindelijke orthese. Hoe we dat zo zeker weten? De gesimuleerde situatie wordt met hoge nauwkeurigheid digitaal vastgelegd. Deze gegevens vormen de basis voor de productie. De productie is geautomatiseerd, reproduceerbaar en enorm nauwkeurig. Wat u ziet bij de simulatie, krijg u identiek in de orthese.

Klaar in 2 tot 3 weken

Perteon bezit een eigen productiefaciliteit. Dat houdt in dat naast het frezen, coaten en spuiten van de orthesen, een groot deel van de producten bij Perteon worden geproduceerd! De productie van de orthese duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Daarna is de orthese gebruiksklaar!

Zorgvuldige archivering

Tweede, identieke orthese gewenst? Na verloop van tijd extra bekleding gewenst? Geen probleem. De gegevens zijn zorgvuldig bewaard en nalevering kan snel en foutloos plaatsvinden, zonder dat de Perteon expert opnieuw een simulatie hoeft te doen.

Hoe start ik het proces?

Via de gebruikelijke aanvraag routes kunt u een orthese aanvragen. Enthousiast geworden over de dienst en het product van Perteon? Geef dan uw hulpmiddelenleverancier aan dat u een orthese van Perteon wilt hebben, er is geen hulpmiddelenleverancier in Nederland die we niet tot onze klantenkring mogen rekenen. Nog geen ervaring met Perteon? Bel ons gerust. Onze expert komt dan vrijblijvend langs voor een demonstratie of proefsimulatie.
U kunt natuurlijk ook de Perteon expert uitnodigen om met u mee te denken om het zitprobleem van uw cliënt op te lossen. Is een zitorthese een goede oplossing of zijn er alternatieven?
Wij komen graag bij u langs om samen de mogelijkheden te bespreken. Hierna kunt u eventueel de aanvraag opstarten.

En uw rol?

De Perteon expert zal u met raad en daad adviseren over zit specifieke zaken. Zij hebben de kennis, kunde en ervaring; kortom vakbekwaamheid om u van gedegen advies te voorzien.

We realiseren ons dat uw professionele kennis, wensen ten aanzien van de te bereiken situatie en uw ervaring met de gebruiker zeker zo belangrijk is. De Perteon expert zal daarom altijd samen met u de behaalde situatie bekijken.

Perteon biedt een breed portfolio van orthesen en adaptaties. Klik op de afbeeldingen hieronder om een kijkje te nemen in onze ‘digitale showroom’.

Orthesen

Adaptaties

 

Direct contact