0541 511904 | Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 15:00 uur info@perteon.nl

Zit- en ligorthesen

comfort

ondersteuning

bewegingsvrijheid

De orthesen van Perteon worden rank vorm gegeven. Het laat ruimte voor de armen en oogt bescheiden. Zit u in een Perteon orthese, dan ziet men de persoon, niet de stoel! De Perteon orthese is in combinatie met meerdere rolstoel onderstellen veilig voor het vervoer in taxi’s en personenauto’s.

De bekledingen van de Itura en Bora zijn uitneembaar en wasbaar, wel zo hygiënisch als u er een groot deel van de dag in zit. 

Daarnaast is het ook mogelijk een orthese op te delen en te combineren. Zo kan bijvoorbeeld een rugdeel van de Itura combineerd worden met het zitdeel van een Jeje.

Wilt u de stoel toch laten opvallen? Daarvoor kunt u kiezen uit een uitgebreid kleurenscala voor stoel en bekleding.

Perteon levert de onderstaande orthesen:

Waarom hebben de productnamen van Perteon een Afrikaanse oorsprong?

De anatomisch moderne mens zou in Afrika zijn ontstaan. Het is daarom niet zo vreemd dat de verschillende anatomisch gevormde zit- en ligorthesen van Perteon een Afrikaanse naam hebben gekregen.

 

Zitorthese

Itura

Itura is Yoruba voor ‘comfortabel’

De vorm van de Perteon zitorthese garandeert goede ondersteuning en houding, zonder dat er drukconcentraties ontstaan. Afwijking van deze optimale vorm verhoogt lokaal de druk op het lichaam. Dit is precies de reden waarom Perteon volstaat met een zo dun mogelijke flexibele schuimlaag! Een dikkere zachte laag veronderstelt een zachtere zit, maar het tegendeel is waar doordat er, ten gevolge van mogelijke houding afwijking, ongecontroleerde en onbekende drukverhogingen optreden, iets wat juist sterk vermeden dient te worden. 

Ook kan de Itura alleen als zitting of als rugdeel worden uitgevoerd en in combinatie met een ander zit- of rugdeel worden ingezet zodat een optimale en flexibele zitoplossing wordt gerealiseerd.

Zitorthese

Jeje

Jeje is Lingala voor ‘zacht’

Deze schuim zitorthese wordt gefreesd uit comfortabel schuim en aan de buitenkant verstevigd zodat de orthese goed te monteren is op een onderstel. Ook hier is er een ruime keuze aan materialen, hardheden en kleuren.

Ligorthese

Amani

Amani is Swahili voor ‘rust’

Is een lig-orthese voor uw nachtrust noodzakelijk?

Ook de ligorthese wordt tijdens de simulatie digitaal vastgelegd. Deze wordt vervolgens uit comfortabel schuim gefreesd en voorzien van een flexibele waterdichte coating. Een afneembare hoes van zachte, wasbare stof zorgt voor een heerlijk comfortabele afwerking.

Douche/toilet orthese

Safi

Safi is Swahili voor ‘schoon’

De toilet/douche orthese van Perteon is stevig van vorm, en voorzien van een zachte schuimlaag voor het comfort. Het geheel is afgesloten met een waterdichte coating. De grootte en plaats van de toiletuitsparing wordt tijdens de simulatie gedefinieerd.

Inbouwmodules

Onze orthesen zijn in combinatie met meerdere rolstoelonderstellen veilig voor het vervoer in taxi’s en personenauto’s. We hebben daarvoor verschillende inbouwmodules ontwikkeld. 

Sedeo Pro

Canto

Quickie Salsa

Q-series

Dietz Sango

Roxx

Direct contact